Thursday, April 10, 2008

Hej, Niels

Værsgo - dette nummer holdt, da det udkom, og det holder stadig max.



...og tjek for resten Fabchannel for lækre koncerter i god qualität (blandt andet en koncert i fuld længde med Menomena).

I øvrigt: Når jeg ikke er på Statsbiblioteket for at læse op til min crowdsourcing-opgave (primært definitions- og typologi-arbejde), kan jeg findes på Scrabulous.

5 comments:

Unknown said...

Takker!

"crowdsourcing-opgave (primært definitions- og typologi-arbejde)" - er det specialet du er i gang med?

I saa fald, hvad gaar det mere specifikt ud paa?

Wisdom of Crowds?

Pedel said...

Ja, Wisdom of Crowds er én af de bøger, som indgår i opgaven (og nej, det er ikke speciale; det er blot en alm. semesteropgave hos Finneman).

Opgaven går mere eller mindre ud på, at jeg skal forsøge at lave en mere stringent definition af begrebet, end ophavsmanden Jeff Howe (og efterfølgende, der har anvendt det) har gjort.

Herunder skal jeg dissekere forskellige crowdsourcing-processer og finde frem til de forskellige variabler, som findes heri.

Pedel said...

..og i øvrigt: Selvom jeg ikke er nået langt i mit definitoriske arbejde endnu, så er open source-projekter som Linux og WordPress (hvor jeg kan se, at du er involveret i sidstnævnte) noget, som jeg er ret sikker på jeg skal kigge nærmere på i opgaven. Det er jo helt oplagt projekter, hvor man trækker på bidrag fra "mængden".

Unknown said...

Blot et spredehaglsskud:

Software produkter er spaendende. De har en kvalitet af offentlig gode, der goer at de kan betragtes som faelles eje (hvis originalindehaveren tillader det, (Creative Commons Attribution/GNU License)).

Det betyder at folk kan (i hoejere grad end properitaere produkter?) motiveres til at samarbejde om udviklingen af produktet.

The perpetual beta is a fact, men med wordpress 2.5 udgaven blev jeg gjort opmaerksom paa faenomenet Release Candidate (RC), som wordpress lavede to af inden de offentliggjorde alpha'en (stable version).

Med RC1 og RC2 gjorde det muligt for offentligheden at downloade og installere den nye version: Alle de tech-savvy og first-users (first-movers) (vs late-users (not so tech-savvy) that need a stable version to enjoy the product) downloadede og rapporterede bugs.

Det samme med Joost, hvor de ogsaa kun lader enkelte faa lov at proeve produktet inden endelig offentlig relaese. De skaber baade en hype om produktet (the first-mover joy, ekclusivitet) og faar en kerne af motiverede brugere, der kan teste og rapportere problemer inden det helt faerdige produkt.

RC eller eklusivitet er/boer vaere faste faser i arbejdsprocessen for udviklingen af software-produkter (/oplevelseselementer som i viral marekting? (Hey ekslusive-bruger, vi har det her produkt, vi ved ikke helt om det er godtnok, hvad syns du?)).

Joost

Pedel said...

Netop proprietær versus non-proprietære produktionsmodi er noget, jeg også skal inkludere. Crowdsourcing udelukker ikke det proprietære (se f.eks. InnoCentive-projektet), men mange crowdsourcing-agtige ting arbejder med helt andre incitament-strukturer.

Jeg tror, jeg vil anbefale Yochai Benkler til dig - han har skrevet en bog, der hedder "The Wealth of Networks", hvor han netop beskriver fremkomsten af non-proprietær peer production som en seriøs produktionsform, når det kommer til "produkter" som kultur, viden og information.

Bogen kan naturligvis (som de fleste andre, der er skrevet om dette emne - jeg elsker ideologi :-) findes gratis på nettet :-)

Skal du egentlig aldrig til DK igen? Vi bliver nødt til at deltage i Idrætsdagen til september.